Плодови ролки

IMG_8338

    Плодовите ролки са невероятен начин да комбинираме вкусовете, които обичаме, а също така и възможност да изсушим дори и по-меките плодове, с които разполагаме. Няма нужда нищо да се изхвърля, всички плодове могат да бъдат изсушени и запазени за зимата.

    Тук ви предлагаме една чудесна комбинация от праскови и смокини. По-здравите праскови могат да бъдат нарязани, а по-меките да комбинираме с някой друг мек плод (круши, сини сливи, джанки и т.н.). Смокините от своя страна, когато са естествено изсушени (както и кайсиите), а не обработени с химикали, стават доста твърди и след това по-трудно се консумират. А когато са комбинирани така с друг плод, резултатът е страхотен. Освен това по този начин можем да ги предложим без проблем и на децата, които по принцип не харесват смокините и отказват категорично да ги консумират.

    Плодови ролки от праскови и смокини:

    1. Обелваме прасковите и нарязани на едри парчета ги слагаме в блендера заедно със смокините (цели или разполовени). Най-добре е прасковите да са поне двойно повече от смокините, защо последните съдържат толкова много семки, че накрая полученият лист ще бъде разпокъсан.

    2. Пасираме и получаваме гладко пюре.

    3. Разстиламе пюрето върху специалните подложки на дехидрататор Екскалибур. Ето това е едно от предимствата на Екскалибур, че можете да сушите и по-течни консистенции или много дребни плодове (бъз напр.) благодарение на тези подложки и разположението на вентилатора.

New Folder 92-002

    4. Поставяме в дехидрататора поне за 24 часа или докато напълно се изсуши.

    5. Отлепяме изсушения лист и го обръщаме да се доизсуши добре и от другата страна.

IMG_8262

   6.  Нарязваме получения компактен лист ( с ножица, а не с нож) и оформяме на ролки или по друг избран от нас начин.

 IMG_8279

    7. Съхраняваме или в платнени торби, добре затворени на проветриво място без влага или в добре затворени буркани, в които сме се убедили, че няма влага.

    Така, запазили аромата и витамините на лятото за цялата зима, плодовите ролки са удобни и за пренасяне и консумиране навсякъде. Техният вкус е концентриран и засищащ. Идеалният здравословен десерт!

IMG_8331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>